دوره 2، شماره 4 - ( 11-1391 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 60-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

The relationshipbetweenjob satisfactionwith general healthand job burnout workers inanautomotive industry. J Health Saf Work 2013; 2 (4) :51-60
اصغری مهدی، ذاکریان سید ابوالفضل، منظم محمد رضا، عباسی نیا مرضیه، محمدیان یوسف، رحمانی عبدالرسول. بررسی ارتباط بین رضایت شغلی با سلامت عمومی و فرسودگی شغلی در کارگران یکی از صنایع خودروسازی. بهداشت و ایمنی کار. 1391; 2 (4) :51-60

1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی اراک.
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی تهران.
3- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای،دانشکده بهداشت، دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی تهران.
4- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران. ، abbasinia@yahoo.com
5- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران.
مقدمه: رضایت شغلی احساسی است که باعث افزایش انگیزه، بهره وری و رشد افراد در کار می شود. هم‌چنین با توجه به اثرات منفی ثبت شده از فرسودگی شغلی، این سندرم بر روی عملکردهای شغلی از قبیل کیفیت کار، سلامت عمومی و رضایت شغلی میتواند تاثیرگذار باشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین رضایت شغلی با سلامت عمومی و فرسودگی شغلی در کارگران یکی از صنایع خودروسازی می باشد. روش کار: در این مطالعه که به صورت توصیفی – تحلیلی انجام شد، تعداد 120 نفر از کارگران شاغل در یک صنعت خودروسازی در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد نمونه‌ها با استفاده از نمونه گیری ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها در این پژوهش، پرسشنامه رضایت شغلی Barry field، پرسشنامه سلامت عمومی 28 سؤالی (GHQ) و پرسشنامه مقیاس خودسنجی نشانگان فرسودگی شغلی بود. داده‌های این پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه 95% افراد رضایت شغلی کم و متوسط را عنوان نمودند. از سویی دیگر6/73% افراد مستعد فرسودگی شغلی بوده و 55% افراد دارای اختلال در سلامت روان بودند. بین رضایت شغلی و تمام موارد سلامت عمومی رابطه معکوس و معناداری به‌دست آمد. هم‌چنین بین متغیرهای سلامت عمومی و متغیر فرسودگی شغلی همبستگی مستقیم و معناداری وجود داشت و بین رضایت شغلی و فرسودگی شغلی نیز رابطه معکوس و معناداری برقرار بود. نتیجه گیری: با توجه به محرز شدن رابطه بین رضایت شغلی با فرسودگی شغلی و سلامت عمومی لازم است مدیران صنعت یاد شده برنامه هایی را جهت ارتقا و بهبود انگیزه شغلی، روابط انسانی و احساس خودکارامدی اجرا نمایند.
دریافت: 1392/6/31 | پذیرش: 1392/8/16 | انتشار: 1392/8/16