Dastur S, Zandi M, Karimian M. The Effect of Virtual Self-Management Training in Communication Skills on The Level of Violence and Occupational Stress of Emergency Technicians at Shahid Beheshti University of Medical Sciences In 2021. J Health Saf Work 2024; 14 (1) :105-118
URL:
http://jhsw.tums.ac.ir/article-1-6942-fa.html
دستور سارا، زندی میترا، کریمیان معصومه. بررسی تأثیر آموزش مجازی خودمدیریتی مهارتهای ارتباطی بر استرس شغلی و میزان خشونت علیه کارکنان اورژانس بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در سال 1400. بهداشت و ایمنی کار. 1403; 14 (1) :105-118
URL: http://jhsw.tums.ac.ir/article-1-6942-fa.html
1- دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mitra.zandi@yahoo.com
چکیده: (505 مشاهده)
مقدمه: پرسنل اورژانس به دلیل ماهیت فعالیتشان ممکن است که در معرض خشونت در محیط کار قرار گیرند و استرس شغلی در آنها افزایش یابد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر آموزش مجازی خودمدیریتی مهارتهای ارتباطی بر استرس شغلی و میزان خشونت علیه کارکنان اورژانس بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، 60 نفر از کارکنان اورژانس بهصورت نمونهگیری دردسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی، به 30 نفر در گروه آزمون و 30 نفر در گروه کنترل تقسیم شدند و در دو مرحله پرسشنامههای اطلاعات جمعیت شناختی و زمینهای، استرس شغلی بیمارستانی و خشونت محل کار در بخش سلامت را تکمیل کردند. بعد از تکمیل پرسشنامهها در مرحله اول، مداخله به مدت 6 هفته و هر هفته یک سرفصل به گروه آزمون داده شد. دادهها نرمافزار SPSS نسخه 21 با آزمونهای کای اسکور، کروسکال والیس و ویلکاکسون تجزیهوتحلیل گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین استرس شغلی قبل از مداخله در بین دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معناداری نداشتند (117/0= p)؛ اما در بعد از مداخله، میانگین نمره استرس شغلی در بین دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معناداری داشتند (034/0= p)؛ در گروه مداخله فراوانی تجربه خشونت فیزیکی، خشونت روانی (لفظی) در بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله بیشتر از گروه کنترل کاهش یافته بود. همچنین فراوانی تجربه خشونت جنسی و نژادی در گروه کنترل بیشتر از گروه مداخله کاهش یافته بود؛ اما از نظر آماری معنیدار نبود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، آموزش مجازی خودمدیریتی مهارتهای ارتباطی توانسته است بر استرس شغلی تأثیر بگذارد اما بر میزان خشونت علیه کارکنان اورژانس تأثیر نداشته است؛ بنابراین تهیه برنامه آموزشی جامع عوامل مؤثر بر خشونت علیه کارکنان اورژانس، در کنار مهارتهای ارتباطی و انجام مداخلات آموزشی در مدت زمان طولانیتر پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ارگونومی دریافت: 1403/1/9 | پذیرش: 1403/1/10 | انتشار: 1403/1/10