دوره 6، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani S, Omidvari M. Assessing safety risk in electricity distribution processes using ET & BA improved technique and its ranking by VIKOR and TOPSIS models in fuzzy environment. J Health Saf Work 2016; 6 (1) :1-12
رحمانی سپیده، امیدواری منوچهر. ارزیابی ریسک ایمنی در فرآیند توزیع برق با استفاده از روش بهبود یافتهET & BA و رتبه بندی آن با مدل‌های VIKOR و TOPSISدر محیط فازی. بهداشت و ایمنی کار. 1395; 6 (1) :1-12

1- کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گروه مهندسی صنایع، دانشکده صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران
2- استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین ، omidvari88@yahoo.com

مقدمه: صنعت برق یکی از صنایع پر خطر در بین صنایع مختلف می‌باشد. این پژوهش با هدف ارزیابی ریسک ایمنی در فرآیند توزیع برق با استفاده از روش ET&BA و مقایسه توسط روش‌های  VikorوTopsis در محیط فازی انجام پذیرفته است‌.

روش کار: تحقیق حاضر از نوع مطالعات توصیفی است و ابزار اصلی گردآوری اطلاعات میدانی، کاربرگ ET&BA است. در تجزیه و تحلیل کاربرگ از دو روش Fuzzy Topsis  و Fuzzy Vikor استفاده شده است.

یافته ها: دو شبکه برق فشار ضعیف و متوسط هوایی بالاترین درجه ریسک را در بین سایر انواع شبکه‌های انتقال و توزیع برق دارا است. هم‌چنین نتایج نشان داد که دو روش  Topsisو  Vikor از قابلیت مناسبی برای برخورداری رتبه بندی ریسک‌ها برخوردار است و نتایج حاصل از آن‌ها تقریبا یکی می‌باشد.

نتیجه گیری: یکی از مهم‌ترین علل بروز حوادث در صنعت توزیع و انتقال برق، ارتفاع و برق است که این مساله سبب شده است که شبکه‌های هوایی دارای رتبه ریسک بالاتری باشند. استفاده از مدل‌های تصمیم گیری در محیط  فازی سبب می‌شود که قضاوت ارزیاب‌ها در فرآیند ارزیابی ریسک به حداقل برسد.

واژه‌های کلیدی: ریسک ایمنی، صنعت برق
متن کامل [PDF 1419 kb]   (19690 دریافت)
دریافت: 1395/1/14 | پذیرش: 1395/1/14 | انتشار: 1395/1/14