دوره 3، شماره 2 - ( 5-1392 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 66-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golbabaei F, Karimi A, Neghab M, Pourmand M R, Bakhtiari R, Mohammad K. Design, construction and optimization of two phase stirred tank bioreactor for elimination of xylene from airstream. J Health Saf Work 2013; 3 (2) :59-66
کریمی علی، گلبابایی فریده، نقاب مسعود، پورمند محمد رضا، بختیاری روناک، محمد کاظم. طراحی، ساخت و بهینه سازی بیوراکتور دوفازی همزن‌دار به منظور حذف بخارات زایلن از جریان هوا. بهداشت و ایمنی کار. 1392; 3 (2) :59-66

1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، fgolbabaei@tums.ac.ir
3- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه اپیدمیولوژی و آمار، دانشگاه علوم پزشکی تهران
در این مطالعه به منظور کنترل بخارات زایلن موجود در هوا، یک بیوراکتور همزن‌دار در مقیاس آزمایشگاهی طراحی گردید و در مرحله بعد بیوراکتور با نسبت 1 به 3 از کنسرسیوم میکروبی و محلول مغذی به منظور حذف بخارات زایلن راه اندازی شد. عملکرد بیوراکتور در حذف بخارات زایلن با افزودن 10% روغن سیلیکون به عنوان فاز آلی در محدوده غلظتی mg/m3 551 تا mg/m3 3330 به مدت 432 ساعت مورد پایش و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه بیولوژیکی زایلن در این مدت نشان داد که راندمان حذف زایلن تا محدوده غلظت mg/m3 2756 مقدار 82% می باشد. همچنین افزودن 10% روغن سیلیکون موجب بهبود ظرفیت حذف زایلن به میزان 7/85% نسبت به بستر بدون فاز آلی گردید. نتایج حاصل از آزمایشات میکروب شناسی نشان داد که در حضور زایلن سه گونه Pseudomonas putida ، Chryseobacterium و Ralstonia pickettii یافت شد. به‌طور کلی یافته‌های این تحقیق نشان داد که استفاده از بیوراکتورهای دوفازی همزن‌دار در زمینه کنترل بخارات زایلن از جریان هوای آلوده، موفقیت آمیز می باشد.
دریافت: 1392/9/19 | پذیرش: 1392/9/19 | انتشار: 1392/9/19