جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مونتاژ

حامد سلمان زاده، زهره شاکری کبریا،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: امروزه خار های فنری یا همان کلیپس ها دارای مزایا و کاربرد های بسیاری در صنایع خودرو سازی، به خصوص عملیات مونتاژ هستند. از کلیپس ها به جای پیچ و مهره ها و یا در تودوزی اتومبیل ‏ها و کابل کشی ها استفاده می ‏شود. به دلیل ساختار کلیپس ها، مونتاژ آن ها عمدتاً به صورت دستی انجام می شود. از این رو، شکل سطح تماس و تیز بودن سر کلیپس ها می تواند درد و ناراحتی های پوستی برای انگشت کارکنان ایجاد کند. این امر، ضرورت مطالعه ارگونومیکی را به منظور کاهش فشار های وارده بر کارکنان و افزایش بهره‏وری و سلامت آنها ایجاب می کند..

روش کار: به منظور مطالعه میزان فشارهای وارد بر پوست، با توجه به وجود رسپتور های تشخیص درد در لایه میانی و بررسی میزان تنش های مکانیکی ایجاد شده در انگشت شست کارگران در حین کار با کلیپس ها، از روش المان‌های محدود(Finite Element Method-FEM)، که یکی از معتبرترین روش های محاسبات عددی و شبیه سازی کامپیوتری می باشد، بهره گرفته شده است. برای این منظور ابتدا مدل سه بعدی انگشت شست ازروی داده های سی تی اسکن نمونه دست واقعی ایجاد شد. البته برای تشکیل لایه های مختلف پوست از عملیات بولی (Boolean Operations) استفاده گردید. سپس شرایط مرزی تعیین و درنهایت ساختارهای مختلفی برای بررسی تاثیر شکل هندسی، اندازه و خواص مکانیکی کلیپس ها  معرفی گردید.

یافته ها: به طور کلی، نتایج نشان می دهند که برای کلیپس هایی که سطح تماس آن ها با پوست انگشت شست فقط از لبه گرد برخوردارند، بیش‌ترین تنش فشاری در لایه میانی پوست، با افزایش شعاع انحنا، کاهش می یابد. در حالی‌که این نوع تنش در کلیپس های با ساختار ترکیبی در ناحیه لبه کلیپس (مرکب از انحنا و سطح تخت)، با افزایش شعاع انحنا به مقدار کمی افزایش می یابد. نتایج حاصل از محاسبات در مورد جنس کلیپس ها، نشان می دهند که  نرم بودن جنس کلیپس فقط تا اندازه ای در کاهش تنش موثر است (فقط برای جنس های لاستیکی) ولی برای کلیه اجسام سخت از پلاستیک گرفته تا فولاد، شدت بیش‌ترین تنش فشاری برای همه موارد ذکر شده به صورت یکسان افزایش می یابد.

نتیجه گیری: به طور کلی، نتایج نشان می دهد عوامل مختلفی مانند ساختار هندسی، جنس و خواص مکانیکی بر تنش وارد شده به انگشت دست در حین مونتاژ موثر می باشند. با این حال میزان تاثیر هریک از این عوامل متفاوت می باشد که این اطلاعات می تواند در طراحی ارگونومیکی کلیپس ها مورد توجه قرار گیرد.


فرزانه فدائی، احسان اله حبیبی، فرشته کرمیانی، اکبر حسن زاده، زهرا اردودری،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تاثیر تمرینات ورزشی در پیشگیری از اختلالات اسکلتی عضلانی اندام های فوقانی، توجه محققان را به خود جلب کرده است. از سویی، در مونتاژکاران به دلیل اینکه قسمتی از بدن  مکررا و بدون استراحت مورد استفاده قرار میگیرد، خطر ابتلا به این اختلالات افزایش می یابد. این مطالعه با هدف بررسی اثر۸ هفته کینزیوتیپ و ورزش بر پایداری چنگش قدرتی زنان مونتاژکار یک صنعت تولید قطعات الکتریکی انجام شد.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی روی ۴۰ کارگر زن شاغل در واحد مونتاژ یک صنعت تولیدی انجام شد. افراد به مدت هشت هفته و هر هفته دو بار به انجام ورزش و استفاده از کینزیوتیپ پرداختند. پایداری چنگش قبل و بعد از مداخله توسط دستگاه دینامومتر(SAEHAN Hydraulic Hand Dynamometer SH ۵۰۰۱) و با مشخص کردن حداکثر زمانی )بر حسب ثانیه ( که فرد قادر به ادامه یک سوم حداکثر انقباض ارادی بود، تعیین شد. برای ارزیابی ناتوانی اندام فوقانی هم از پرسشنامه DASH استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۰ تجزیه و تحلیل شد و P value کمتر از ۰۵,۰ معنادار تلقی گردید.  
یافته ها: در مطالعه حاضر،  میانگین پایداری چنگش دست راست و چپ در گروه کینزیوتیپ و ورزش به ترتیب قبل از مداخله ۱۰,۵۵ و۹.۵۱ و بعد از مداخله ۲۰.۵۵ و ۱۶.۱۸ بدست آمد. همچنین نمره ناتوانی اندام فوقانی در گروه کینزیوتیپ و ورزش قبل و بعد از مداخله بترتیب ۳۸.۷۱ و ۲۵.۰۷ بدست آمد (۰.۰۵> P).
نتیجه گیری: طبق نتایج، انجام تمرینات ورزشی و نیز استفاده از نوار چسب های کینزیوتیپ، موجب افزایش زمان پایداری چنگش  و نیز کاهش ناتوانی اندام فوقانی خواهد شد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بهداشت و ایمنی کار می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb