۲ نتیجه برای منظم اسمعیلپور
علی جعفری، محمدرضا منظم اسمعیلپور، علی خوانین، مائده لشگری، سیدعلی قریشی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: جاذبهای آکوستیکی رشتۀ چوب - سیمان (WWCPs) موادی هستند که در کنار کاربردهای آکوستیکی بهعنوان عایقهای گرما، انرژی و رطوبت نیز مصرف دارند. پژوهش پیش رو جهت طراحی، ساخت و تعیین تأثیر پارامترهای اساسی تولید و عرضه این محصول یعنی ضخامت و دانسیته بالک بر روی ضریب جذب صدا در دو بازه فرکانسی پائین و بالا انجام شد.
روش کار: مراحل ساخت نمونه شامل آمادهسازی و ترکیب مواد اولیه، قالبگیری با استفاده از قالبهای منطبق با قطر لولههای امپدانس و نهایتاً خروج از قالب و خشکسازی میباشد. نمونهها در دو ضخامت ۲ و ۴ سانتیمتر و سه دانسیته بالک ۴۰۰، ۵۰۰ و ۶۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب ساخته شدند. اندازهگیری ضریب جذب آکوستیکی بر اساس استاندارد ISO ۱۰۵۳۴-۲ انجام شد.
یافته ها: بر اساس یافتههای این پژوهش در بازه فرکانسی پائین، افزایش ضخامت از ۲ به ۴ سانتیمتر، افزایش ضریب جذب به مقدار ۰,۱۶ و ۰.۲۳ در فرکانس ۵۰۰ هرتز را به ترتیب برای دانسیتههای ۴۰۰ و ۵۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب به دنبال داشت. در بازه فرکانسی بالا نیز افزایش ضخامت موجب اضافه شدن یک پیک جذبی و بالا رفتن مقدار این پیکهای جذب تا ۰.۹۲ شد. در نمونههای با ضخامت ۴ سانتیمتر، با افزایش دانسیته بالک از ۴۰۰ به ۶۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب، پیک جذب در بازه فرکانسی پائین به مقدار ۰.۴ افزایش یافت. این افزایش دانسیته در ضخامت ۲ سانتیمتر و بازه فرکانسی بالا نیز پیک جذب را به مقدار ۰.۲۶ افزایش داد.
نتیجه گیری: جاذبهای WWCPs جزو معدود جاذبهای آکوستیکی هستند که از قابلیت تولید انبوه در کنار زیبایی ظاهری و ویژگیهای مکانیکی قابلقبول برخوردار هستند. افزایش ضخامت این نوع جاذب، جذب آنها را در هر دو بازه فرکانسی بالا و پائین افزایش میدهد. با افزایش دانسیته بالک البته تا حدود ۵۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب نیز کارایی جذب در هر دو رنج فرکانسی بهبود مییابد.
ویدا رضائی هاچهسو، حسن حدادزاده نیری، سعید فراهانی، محمدرضا منظم اسمعیلپور،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: صداهای رنگی با ویژگیهای آکوستیکی و سایکوآکوستیکی خاص خود، اثرات بیولوژیکی متفاوتی بر سلامت انسان یا حیوان دارند. تحقیقات حوزهی اثرات شنیداری، بر جنبههای آکوستیکی صدا متمرکز است؛ در حالی که ویژگیهای سایکوآکوستیک نیز میتوانند زمینهساز خطرات مرتبط با سلامت و ایمنی باشند. هدف از این مطالعه، بررسی آسیب مبتنی بر فرکانس در اثر مواجهه با صداهای رنگی در قالب یک مدل حیوانی است.
روش کار: در مطالعهی تجربی حاضر، ۲۴ موش صحرایی نر نژاد ویستار، بهطور تصادفی در ۴ گروه (۶ سر در هر گروه) قرار گرفتند. گروهها شامل گروه کنترل (بدون مواجهه) و سه گروه مواجهه (سفید، صورتی و بنفش) بودند که هرکدام ۴ ساعت در روز به مدت ۱۴ روز متوالی در معرض مواجهه با dB SPL ص۱۱۰ صدا قرار گرفتند. پاسخ شنوایی ساقه ی مغز (ABR) با محرکهای Click و Tone-burst روز قبل از مواجهه، ۷ و ۱۴ روز پس از مواجهه اندازهگیری شد. تجزیهوتحلیل دادهها، با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آنالیز واریانس با اندازههای تکراری انجام شد.
یافته ها: مقادیر آستانهی ABR در گروههای مواجهه، بهطور معنیداری افزایش یافت (۰/۰۵>P). تغییرات آستانه ی شنوایی در حیوانات گروه صدای سفید الگویی همگن، صدای بنفش الگویی افزایشی و صدای صورتی در فرکانسهای پایین، الگویی کاهشی و با افزایش فرکانس الگویی همگن را نشان داد. بیشترین میزان تغییر در گروههای مواجهه، بین روزهای صفر تا ۱۴ مشاهده شد. میزان تغییر در هفتهی دوم در مقایسه با هفتهی اول، کمتر بود.
نتیجه گیری: چگالی طیفی توان صوت، بر شدت آسیب به سلولهای مویی تأثیر دارد؛ بهطوری که صدای صورتی در مقایسه با صدای سفید و بنفش، آسیب کمتری به حلزون گوش وارد میکند. همچنین، مطالعه ی حاضر نشان داد که با گذشت زمان پس از مواجهه با صدا، آسیب بافتی حلزون گوش، بهتدریج کاهش یافته و آسیب پایدار میشود.