مقدمه: طبق مطالعاتی که در سایر نقاط جهان درگذشته صورت گرفته است، به منظور ایجاد یک اتاق صامت یا نیمه صامت از جاذبهای الیافی به شکل گوه های مخروطی شکل و متقاطع استفاده کردهاند که طراحی و اجرای آن هزینه بر و دشوار بوده است. این تحقیق با هدف طراحی و تحلیل آکوستیک تئوریکی اتاق نیمه صامت با استفاده از جاذبهای الیافی به شکل مکعب مستطیل صورت گرفت.
.
روش کار: در این مطالعه که در اتاق نیمه صامت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، زمان بازآوایی، سطح جذبی اتاق و سطح کلی اتاق در فرکانس قطع قبل و بعد از طراحی تعیین و با مقادیر هدف مقایسه گردید. توسط نرم افزارهای گرافیکی (AutoCAD, ۳Ds Max)، چینش متقاطع جاذبهای مورد نظر طراحی شد. زمان بازآوایی اتاق قبل از طراحی به روش ۳۳۸۲:۲۰۰۰ ISO تعیین گردید. زمان باز آوایی اتاق بعد از طراحی نیز از طریق معادله زمان بازآوایی (سابین) محاسبه شد و در طول پروژه برای محاسبه سطوح جذبی و کلی اتاق از معادله سابین استفاده گردید.
.
یافته ها: قبل از طراحی، مقدار زمان بازآوایی در فرکانس قطع Hz ۲۵۰ به روش ۳۳۸۲:۲۰۰۰ ISO ه(s)۰,۳ مشخص شد و سطح کلی اتاق m۲ ۲۴۷.۹۷ محاسبه گردید. با نرم افزار CAD حداقل ۲۵۳ مکعب با ابعاد۱۸×۵۰ سانتی متر تخمین زده شد. سطح جذب و سطح کلی اتاق بعد از طراحی به ترتیب m۲ ۴۶.۳۲ و m۲ ۹۲.۶۴ و زمان بازآوایی در فرکانس مذکور ۰.۰۷ ثانیه بهدست آمد.
.
نتیجه گیری: طبق نتایج حاصله، میتوان استنباط کرد که روش پیشنهادی استفاده از جاذب الیافی به شکل مکعب مستطیل با چینش متقاطع می تواند به عنوان یک روش قابل اطمینان در جهت کاهش زمان بازآوایی و کسب فرکانس قطع پایین بهمنظور ایجاد اتاق نیمه صامت و کارایی مناسب این اتاق باشد.