دوره 3، شماره 4 - ( 11-1392 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 76-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostampour N, Almasi T, Arabian K, Sharifi M, Rashidi M, Bayat F. Evaluation of Radioactive Contamination in Hamadan Nuclear Medicine Centers Using Wipe Technique. J Health Saf Work 2014; 3 (4) :69-76
URL: http://jhsw.tums.ac.ir/article-1-5103-fa.html
رستم پور نیما، الماسی تینوش، عربیان خاطره، شریفی مهنا، رشیدی مریم، بیات فاطمه. بررسی میزان آلودگی های رادیواکتیو در مراکز پزشکی هسته ای استان همدان به روش Wipe Test. بهداشت و ایمنی کار. 1392; 3 (4) :69-76

URL: http://jhsw.tums.ac.ir/article-1-5103-fa.html


1- گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، rostampour@umsha.ac.ir
2- فیزیک پزشکی، گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- رادیولوژی، گروه رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
4- گروه فیزیک، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار
5- پزشکی هسته ای، بخش پزشکی هسته ای بیمارستان اکباتان، دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (11026 مشاهده)

مقدمه: آلودگی های احتمالی موجود در مراکز پزشکی هسته ای علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی، روی آزمایش ها نیز تاثیر گذاشته و تلاش و هزینه زیادی را جهت رفع آلودگی در پی دارد. با توجه به خطرات ناشی از پرتوهای یونیزان بر سلامتی انسان جهت جلوگیری از آلودگی، قوانین و مقررات خاصی وضع شده که در کار با مواد رادیواکتیو باید رعایت شوند تا میزان آلودگی به حداقل برسد.

.

روش کار: پس از تهیه نقشه ای از مراکز مختلف پزشکی هسته ای در سطح استان، نقاطی که باید از نظر میزان آلودگی‌های رادیواکتیو مورد مطالعه قرار بگیرند تعیین شد. انتخاب محل برای آزمایش بر اساس این که در کدام قسمت امکان آلودگی بیشتر است صورت گرفت. پس از اندازه گیری، شمارش زمینه میزان آلودگی های رادیواکتیو در آن نقاط به روش Wipe Test انجام شد.

.

یافته ها: میانگین میزان آلودگی های زمینه در مرکزهای 1، 2 و 3 به ترتیب برابر μCi 150/0±75/1، μCi 615/0±43/4 و μCi 055/0±47/2 بودند. در مرکز شماره 1 فقط آلودگی ناحیه مربوط به هود بسیار بیشتر از حد مجاز بود. در مرکز شماره 2، آلودگی رادیواکتیو سالن انتظار، اتاق بیماران، انبار رادیودارو، اتاق کنترل، هود، میز کار و کف مرکز بیشتر از حد مجاز بود. در مرکز شماره 3 نیز آلودگی ناحیه های راهرو ورودی، راهرو بیماران، اتاق کنترل، هود، میز کار، سینک ظرفشویی، کابینت ها، اتاق تزریق و کف اتاق تصویربرداری (کنترل)، به ترتیب بیشتر از حد مجاز بود.

.

نتیجه گیری: در مرکزهای شماره 1 و 2 بیشترین آلودگی رادیواکتیو مربوط به ناحیه هود بود که می تواند به علت عمل نشان-دارسازی رادیوداروها در زیر هود باشد. در مرکز شماره 3 نیز راهرو بیماران بیشترین میزان آلودگی را نشان داد که می تواند به علت رفت و آمد زیاد در آن ناحیه باشد. با توجه به موضوع، تمهیدات لازم در این زمینه باید از طرف مسوول بخش و مسوول فیزیک بهداشت اندیشیده شود.

متن کامل [PDF 457 kb]   (4459 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/7/29 | پذیرش: 1392/9/18 | انتشار: 1392/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بهداشت و ایمنی کار می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb